Maďarský paprikáš

Autor receptu: libusa57

Toto je recept ktory mne najviac chuti.Su viacere varianty.Tato sa podoba na perkelt,no je to podla mna ovela chutnejsie a je to pikantne.

4-5
porcie
5 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji poprazime kuracie stehna na miernom ohni.Ked sa za pecie jedna strana otocime a zapecieme druhu stranu stehien.
  2. Pridame na drobno pokrajanu cibulu.Ked je cibula poprazena ,pridame masitu papriku nakrajanu na rezance.
  3. Ked sa paprika udusi ,pridame chilli papricku a feferonky posekane na drobno.Panvicu dame z ohna prec a pridame mletu sladku madarsku papriku. Pridame c.korenie,sol a vegetu.Podlejeme vodou a dusime cca 1 hodinu na miernom ohni. Nakoniec dodame kyslu smotanu.
  4. Ja som k tomu ako prilohu mala karfiolovy privarok ,ktoreho recept mam tuna tiez. Inac sa k tomu hodia cestoviny a tiez ryza alebo zemiakova kasa.