Maďarský paprikáš
Autor receptu: libusa57
Toto je recept ktory mne najviac chuti.Su viacere varianty.Tato sa podoba na perkelt,no je
to podla mna ovela chutnejsie a je to pikantne.
4-5 porcie |
5 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji poprazime kuracie stehna na miernom ohni.Ked sa za pecie jedna strana otocime a zapecieme druhu stranu stehien.
- Pridame na drobno pokrajanu cibulu.Ked je cibula poprazena ,pridame masitu papriku nakrajanu na rezance.
- Ked sa paprika udusi ,pridame chilli papricku a feferonky posekane na drobno.Panvicu dame z ohna prec a pridame mletu sladku madarsku papriku.
Pridame c.korenie,sol a vegetu.Podlejeme vodou a dusime cca 1 hodinu na miernom ohni.
Nakoniec dodame kyslu smotanu.
- Ja som k tomu ako prilohu mala karfiolovy privarok ,ktoreho recept mam tuna tiez.
Inac sa k tomu hodia cestoviny a tiez ryza alebo zemiakova kasa.