Hovädzí guláš

Maďarský guláš so žemľovou knedľou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Neviem prečo maďarský, hádam pretože tam pridávame papriku. Výborný obed aj pre náročných.

20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na varenie.
  2. Mäso hovädzie umyjeme osušíme a pokrájame na menšie kocky. Cibuľu očistíme a pokrájame nadrobno.
  3. Na rozpálenom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu pridáme mäso, soľ, korenie, mletú červenú papriku a čili podľa svojej chuti. Papriku a paradajky pokrájame na pásiky. Mäso za občasného miešania podlievame vývarom, dusíme do zmäknutia 50-60 minút. Napokon pridáme zeleninu a podusíme.
  4. Prípravíme si suroviny na žemľovú knedľu.
  5. Rožky alebo žemle pokrájame na menšie kúsky, dáme do väčšej misy, pridáme soľ, korenie, pažítku a petržlenovú vňať pokrájanú nadrobno, žĺtky, krupicu, múku, mlieko nakoniec sneh z bielkov a zľahka premiešame.
  6. Na fóliu dáme pripravenú žemľovu zmes , ktorú zabalíme aspoň do troch vrstiev.
  7. Zrolujeme a dáme variť do vriacej vody 30 minút.
  8. Po uvarení necháme vychladnúť, odstránime fóliu, pokrájame podľa potreby. Dobrú chuť.