Maďarská hubová polievka (fotorecept)
Autor receptu: grundilka
Postup- Na miernom plameni rozpustíme maslo a pridáme nakrájanú cibuľu. Varíme asi 5 minút, kým cibuľa nebude mäkká.
- Pridáme prelisovaný cesnak a premiešame.
- Pridáme nakrájané huby spolu so soľou, sušeným kôprom a maďarskou paprikou. Necháme variť 10 minút, kým huby nepustia šťavu.
- Pridáme citrónovú šťavu a hladkú múku. Miešame asi 5 minút, kým zmes nezhustne.
- Pridáme vývar a dobre premiešame. Plameň znížime na stredne nízku teplotu, prikryjeme pokrievkou a varíme asi 10 minút.
- Medzitým si nastrúhame kôru z citróna a nakrájame si petržlenovú vňať. Spolu zmiešame.
- Po 10 minútach pridáme smotanu spolu s kyslou smotanou. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
- Podávame v miske/tanieri a zľahka posypeme zmesou z citrónovej kôry a petržlenovej vňate.
|