Maďarská hubová polievka (fotorecept)

Autor receptu: grundilka

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Na miernom plameni rozpustíme maslo a pridáme nakrájanú cibuľu. Varíme asi 5 minút, kým cibuľa nebude mäkká.
  2. Pridáme prelisovaný cesnak a premiešame.
  3. Pridáme nakrájané huby spolu so soľou, sušeným kôprom a maďarskou paprikou. Necháme variť 10 minút, kým huby nepustia šťavu.
  4. Pridáme citrónovú šťavu a hladkú múku. Miešame asi 5 minút, kým zmes nezhustne.
  5. Pridáme vývar a dobre premiešame. Plameň znížime na stredne nízku teplotu, prikryjeme pokrievkou a varíme asi 10 minút.
  6. Medzitým si nastrúhame kôru z citróna a nakrájame si petržlenovú vňať. Spolu zmiešame.
  7. Po 10 minútach pridáme smotanu spolu s kyslou smotanou. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
  8. Podávame v miske/tanieri a zľahka posypeme zmesou z citrónovej kôry a petržlenovej vňate.