Lososová paštéta (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Z divého lososa, bielkov a šľahačkovej smotany, pečená vo vodnom kúpeli.

4-6
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Potešila som sa filetám z divého lososa. Rozhodla som sa pripraviť z nich jemnú paštétu. Rozmrazené a osušené kúsky filetov som spolu s dvomi bielkami, soľou a korením zmixovala mixérom. Môžete ich aj najemno pomlieť a potom pridať bielky.
  2. Do väčšej misky som dala ľadovú vodu, vraj zabráni oddeľovaniu smotany od rybacej zmesi
  3. Do misky s ľadom som dala menšiu misku s rybacou zmesou a priliala som smotanu. Lepšia by bola hustá a čo najtučnejšia. Dôkladne som premiešala.
  4. Zapekacie mištičky - ramekinky - som pre istotu vymazala maslom a lososová hmota sa mi zmestila presne do štyroch misiek. Tie som vložila do jenskej nádoby, do ktorej som potom naliala vodu. Rúra bola zapnutá na 160°C. Z pečiaceho papiera som povystrihovala malé prikrývky, z vnútornej strany som ich potrela olejom, aby sa paštéta neprilepila.
  5. Paštéta sa piekla vo vodnom kúpeli vo vopred vyhriatej rúre 25 minút. Bola som zvedavá na výsledok.
  6. Trocha smotany sa dostalo navrch, ale bola stuhnutá. Počkala som kým misky mierne vychladnú, uvoľnila som okraje a misku zakrytú tanierikom som prevrátila, tým sa obsah vyklopil.
  7. S výsledkom som veľmi spokojná, dúfam, že budete aj vy, ak túto paštétu ochutnáte.