Lososová paštéta (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Z divého lososa, bielkov a šľahačkovej smotany, pečená vo vodnom kúpeli.
4-6 porcie |
15 minút príprava |
25 minút na 160 °C |
Postup
- Potešila som sa filetám z divého lososa. Rozhodla som sa pripraviť z nich jemnú paštétu. Rozmrazené a osušené kúsky filetov som spolu s dvomi bielkami, soľou a korením zmixovala mixérom. Môžete ich aj najemno pomlieť a potom pridať bielky.
- Do väčšej misky som dala ľadovú vodu, vraj zabráni oddeľovaniu smotany od rybacej zmesi
- Do misky s ľadom som dala menšiu misku s rybacou zmesou a priliala som smotanu. Lepšia by bola hustá a čo najtučnejšia. Dôkladne som premiešala.
- Zapekacie mištičky - ramekinky - som pre istotu vymazala maslom a lososová hmota sa mi zmestila presne do štyroch misiek. Tie som vložila do jenskej nádoby, do ktorej som potom naliala vodu. Rúra bola zapnutá na 160°C.
Z pečiaceho papiera som povystrihovala malé prikrývky, z vnútornej strany som ich potrela olejom, aby sa paštéta neprilepila.
- Paštéta sa piekla vo vodnom kúpeli vo vopred vyhriatej rúre 25 minút. Bola som zvedavá na výsledok.
- Trocha smotany sa dostalo navrch, ale bola stuhnutá. Počkala som kým misky mierne vychladnú, uvoľnila som okraje a misku zakrytú tanierikom som prevrátila, tým sa obsah vyklopil.
- S výsledkom som veľmi spokojná, dúfam, že budete aj vy, ak túto paštétu ochutnáte.