Pečený losos

Losos s mandľovou krustou podľa Nikoly Krčovej (videorecept)

Autor receptu: sons

Pozrite si ako zdravo a chutne sa stravuje slovenská reprezentantka vo fitnes a Majsterka sveta vo fitnes Nikola Krčová.

Suroviny

Postup

  1. Umytú tekvicu rozkrojíme a zbavíme jadier. Poukladáme na plech, pokvapkáme olejom a dáme piecť pri 180 °C do mäkka.
  2. Po upečení tekvicu aj so šupkou rozmixujeme, pridáme kokosové mlieko a vypracujeme jemné pyré, do ktorého pretlačíme cesnak, pridáme zázvor, čierne mleté korenie, soľ, trochu olivového oleja a opäť spolu premiešame.
  3. Lososa ochutíme soľou a dáme piecť do rúry na približne 10 - 15 minút pri 180 °C.
  4. Parmezán nastrúhame, pridáme olivový olej, približne 1 PL medu, citrónovú šťavu, bylinky, mandľové lupienky a všetko spolu rozmixujeme. Zmes nanesieme na upečeného lososa a dáme zapiecť približne na 5 minút.
  5. K poľníčku alebo zmesi listových šalátov pridáme pár kvapiek olivového oleja, balzamikového octu, citrónovej šťavy a premiešame.