| 
	        
	        
	        Losos 
	        Losos s gratinovanými zemiakmiAutor receptu: redakcia   PostupLososa ochutíme soľou a korením, najemno
nakrájaným tymianom, potrieme olivovým
olejom a zabalíme do potravinárskej fólie.
Varíme sous vide na 42 stupňoch asi 30 minút.
V domácnostiach možno zabaleného lososa
pripraviť v rúre vo vodnom kúpeli. Pozor však
na správnu teplotu vody a rybu treba zaťažiť
mriežkou, aby bola ponorená.Očistené zemiaky nakrájame pomocou krájača na tenké plátky.
Smotanu s nastrúhaným parmezánom zahrejeme,
pridáme žĺtok, soľ a korenie (môžeme
aj bylinky podľa chuti). Plátky zemiakov naukladáme do formičiek a zalejeme smotanovou zmesou. Pečieme prikryté pri
160 stupňoch asi 40 minút.Zeleninu očistíme a pokrájame (alebo povykrajujeme) na menšie kúsky. Každú zeleninu zvlášť blanšírujeme, aby sa nestalo, že sa rozvarí. Pred servírovaním ju glazujeme na masle a dochutíme
soľou a korením. Nastrúhanú kôru a šťavu z citróna zmiešame
s bielym jogurtom, pridáme posekanú pažítku
a dochutíme soľou a korením. Podávame k rybe, zemiakom a zelenine. Dozdobíme kaviárom.
 |