Ľevy emericky hamburger (fotorecept)

Autor receptu: krasomil

Dneška mi patrel Žideka, jak učil Košičanoch robic hamburgery. Ta mi dostal taky šmak, že takoj mi vybral mäso z ľadničky a vylepšil joho recept pre moju zologicku.

10
porcií
30 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Bravčove scehno pomeľeme na hrubo.
  2. Hovädzinu mi nemal, ta mi dal kvalitnu panenku. Rozomľel mi ju na jemno a rozmišal ju zos živočišnym mixerom na blato s vodu, oľejom, soľu, poprom a totym parádnym kajanskym.
  3. Chcel mi ho metac jak Židek, bľachu mi nemal, na denko še mi ľepilo, ta mi dal na kredenec igelitku a metal mi ho jak šaľeny. A zapirskal mi caly kredenec!
  4. Totu placku mi rucil na suchu rozpaľenu teflonku a opikal mi ju dotedy, dokedy po krajoch nezbiľela a veckaj mi ju obracil na druhu stranu.
  5. Rozparal mi žemľu a šicko mi tam naciskal.
  6. A začalo karmene mojej zologickej...