Ľevy emericky hamburger (fotorecept)
Autor receptu: krasomil
Dneška mi patrel Žideka, jak učil Košičanoch robic hamburgery. Ta mi dostal taky šmak, že takoj mi vybral mäso z ľadničky a vylepšil joho recept pre moju zologicku.
10 porcií |
30 minút príprava |
6 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčove scehno pomeľeme na hrubo.
- Hovädzinu mi nemal, ta mi dal kvalitnu panenku. Rozomľel mi ju na jemno a rozmišal ju zos živočišnym mixerom na blato s vodu, oľejom, soľu, poprom a totym parádnym kajanskym.
- Chcel mi ho metac jak Židek, bľachu mi nemal, na denko še mi ľepilo, ta mi dal na kredenec igelitku a metal mi ho jak šaľeny. A zapirskal mi caly kredenec!
- Totu placku mi rucil na suchu rozpaľenu teflonku a opikal mi ju dotedy, dokedy po krajoch nezbiľela a veckaj mi ju obracil na druhu stranu.
- Rozparal mi žemľu a šicko mi tam naciskal.
- A začalo karmene mojej zologickej...