Lečo z ačokči (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Dnes som si uvarila lečo z tejto záhadnej zeleniny. Recept som našla na webe. Je to vlastne klasické lečo, len je paprika nahradená ačokčou, teda uhorkopaprikou.

1
porcia
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na lečo.
  2. Cibuľu očistíme a nakrájame na kúsky.
  3. Tiež rozkrojíme ačokču, ak sú tvrdšie vnútorné časti, odstránime ich. Pokrájame ju a tiež aj paradajku. Pokrájame aj klobásku, ak ju tam chceme mať.
  4. Na olivový olej dáme restovať cibuľu spolu s pokrájanou klobáskou....
  5. ...osolíme, okoreníme.
  6. ...pridáme nakrájanú ačokču, dusíme do polomäkka.
  7. Potom pridáme paradajku a dodusíme (prikryté).
  8. Lečo bez vajca.
  9. Ak máme radi lečo s vajcom, tak ho pridáme do leča. Prajem dobrú chuť! Mne chutilo.