Lečo

Lečo s maďarskou klobásou

Autor receptu: redakcia

Lečo plné zeleniny vyšperkované dobrou klobáskou.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na rozohriatom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme na kolieska nakrájanú klobásu a opečieme ju, kým pustí šťavu.
  2. Potom pridáme ku klobáse na kúsky nakrájanú cuketu, chvíľu restujeme, prisypeme mletú papriku, zľahka ju speníme a rýchlo pridáme nakrájané biele papriky a na kocky nakrájané paradajky. Premiešame a dusíme prikryté pokrievkou asi 15 minút, aby sa paradajky rozvarili.
  3. Nakoniec lečo osolíme, okoreníme, podľa chuti pridáme nasekanú čili papričku. Lečo podávame posypané nasekanou petržlenovou vňaťou, s varenými zemiakmi alebo čerstvým chlebíkom či pečivom.