Lečo
Lečo s maďarskou klobásou
Autor receptu: redakcia
Lečo plné zeleniny vyšperkované dobrou klobáskou.
4 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Na rozohriatom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme na kolieska nakrájanú klobásu a opečieme ju, kým pustí šťavu.
- Potom pridáme ku klobáse na kúsky nakrájanú cuketu, chvíľu restujeme, prisypeme mletú papriku, zľahka ju speníme a rýchlo pridáme nakrájané biele papriky a na kocky nakrájané paradajky. Premiešame a dusíme prikryté pokrievkou asi 15 minút, aby sa paradajky rozvarili.
- Nakoniec lečo osolíme, okoreníme, podľa chuti pridáme nasekanú čili papričku. Lečo podávame posypané nasekanou petržlenovou vňaťou, s varenými zemiakmi alebo čerstvým chlebíkom či pečivom.