Lečo

Lečo s baklažánom, cícerom a sójovou smotanou

Autor receptu: blissofplants

Prvýkrát som skúšala lečo so „smotanou“.* Tuším som to tu zahliadla na Vareche, že @mijaita varí lečo so smotanou, tak som chcela vyskúšať lebo smotana nikdy nič nepokazí. Presne som nevedela ako nazvať jedlo, uvedomujem si, čo sa do leča dáva. Ale keďže som zástancom neplytvania potravín a šampiňóny a baklažán potrebovali „odísť z chladničky“, bolo jasné „kam pôjdu“. ?‍♀️?

Suroviny

Postup

  1. Na oleji si opražíme nakrájanú cibuľu do zlatista.
  2. Pridáme nakrájané papriky s baklažánom a dusíme niekoľko minút.
  3. Postupne pridáme aj nakrájané paradajky a šampiňóny.
  4. Dusíme kým je zelenina takmer mäkká. Ochutíme.
  5. Na záver pridáme sójovú smotanu a cícer, varíme ešte niekoľko minút, dochutíme ak treba a podávame s ryžou. Posypeme čerstvým tymianom.