Lečo na spôsob ratatouille

Autor receptu: redakcia

4-6
porcie
20 minút
príprava
150 minút
na 230 - 130 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru zohrejeme na 230°C. Papriky položíme na papier na pečenie a pečieme v rúre, kým sa neodlúpne šupka – asi 15 minút. Keď papriky vychladnú, ošúpeme ich a nakrájame na drobné kocky.
  2. Do panvice dáme dve lyžice oleja, na ktorom podusíme nakrájaný cesnak a cibuľu. Pridáme paradajky aj so šťavou, tymian, petržlen a bobkový list. Dusíme, kým nezmäknú. Pridáme papriku a dodusíme. Osolíme a okoreníme. Z dusenej zeleniny vyberieme 2 lyžice a odložíme, zvyšok rozlejeme na pekáč.
  3. Teplotu v rúre znížime na 130°C. Od stredu pekáča začneme ukladať cuketu, baklažán, paradajky a tekvicu do špirály tak, aby sa prekrývali. Medzitým zmiešame pol strúčika nadrobno posekaného cesnaku s 2 lyžičkami olivového oleja. Osolíme a okoreníme. Cesnakom polejeme zeleninu, zakryjeme alobalom a pečieme dve hodiny. Potom odkryjeme a pečieme ešte pol hodiny. Nakoniec zeleninu zmiešame s olejom a octom a podávame.