Lazane

Lazane s kyslou smotanou a zeleninou (fotorecept)

Autor receptu: dorenika

Veľa veľa zeleniny s trochou mäsa. Robievala som s bešamelom, ale kamarátka mi odporučila smotanu a zmenilo mi to život. Treba vyskúšať.

8
porcií
65 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu nasekáme nadrobno a osmažíme domäkka na rozpustenom masle. Pridáme roztlačené 3 strúčiky cesnaku a smažíme 1 minútu. Pridáme mleté mäso a restujeme dokým ohnedne.
  2. Pridáme bourbon, ja používam Jack Daniels, pretože môj muž dostáva fľaše a fľaše ako darčeky a nepijeme, takže máme špajzu plnú toho, tak aspoň na varenie :) Vyvaríme alkohol aspoň 5 minút.
  3. Medzitým si nasekáme zeleninu. Ja používam automatický sekáčik na to a všetko to je jednotnej veľkosti. Zeleninu pridáme k mäsu, premiešame a pridáme paradajkovú omáčku a vývar, bylinky a prikryjeme. Varíme na najnižšom ohni.
  4. Varíme 45 minút, priebežne miešame. Keď je dovarené, vyberieme stonky a bobkové listy. Osolíme, okoreníme podľa chuti. Poriadne to ochuťte, aby to chutilo. Môžete dať aj chilli ak nemáte deti. Ponorným mixérom trochu rozmixujeme, aby tam ostali kúsky zeleniny.
  5. Na panvici roztopime PL masla a krátko osmažíme strúčik cesnaku. Pridáme špenátové listy a chvíľku dusíme. V mise zmiešame so smotanou, korením a soľou. Rúru zapneme na 180 °C a začneme ukladať do plechu lazane. Trochu mäsovej omáčky na spodok, cestoviny, mäsovú omáčku, smotanu, nastrúhaný syr, cestoviny a tak ďalej koľko vám vystačí. Ja dávam 4 vrstvy cestovín. Pečieme 20 minút alebo koľko vaše cestoviny treba.