Lasagne

Lasagne so špenátom a s lososom (fotorecept)

Autor receptu: bogar

Ľahké chutné jedlo bez mäsa.

8
porcií
40 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na masle som si opražila malú cibuľku a strúčik cesnaku, pridala som kocku špenátu, aby sa rozmrazil a pozvoľna sa varil kým sa nerozpustil, ochutila som soľou a mletým čiernym korením, v prípade potreby podlejeme vodou, varila som asi 15 minút. V druhom hrnci som si pripravila bešamel. Maslo som rozpustila a zaprášila múkou, ktorú som popražila. Prilievala som smotanu a stále miešala až kým omáčka nezhustla a nezačala vrieť. Dochutila som čiernym korením, muškátovým orechom a soľou. Pridala som 3 druhy syrov (Karička, gouda nastrúhaná a Bambino) a nechala rozpustiť, ak by bešamel veľmi zhustol, treba priliať mlieko. Odstavila som.
  2. Umyla a osušila som lososa a pokvapkala ho poriadne citrónovou šťavou, okorenila som čiernym korením a soľou, odložila nabok a nechala prejsť chute.
  3. Do vriacej slanej vody som postupne pridávala tvrdé lasagne a asi 3 minúty ich obvarila. Plátky lasagní som poukladala na dno vymastenej misy maslom. Následne som natrela bešamel a špenátovú vrstvu, posypala strúhanou mozzarellou a dala trochu lososa. Postup opakujeme až do minutia lasagní a omáčky.
  4. Ukončila som to vrstvou bešamelu na cestovinách a posypala parmezánom.
  5. Poukladala som plátky masla a dala piecť do rúry zhruba na hodinu prikryté. Po vytiahnutí som poprepichovala, aby sa maslo dostalo dnu (obrázok pred prepichnutím). My nemáme veľmi radi zapečené, takže už nezapekám odkrytý vrch, ale niekto to robí. Prajem dobrú chuť. Sú šťavnaté a krémové. Hlavná foto je odfotená hneď po vytiahnutí preto nedržia tvar. Na druhý deň si držali pekný tvar.