Pečené zemiaky

Lahodné pečené zemiaky

Autor receptu: podravka

Pečené zemiaky predtým obalené v ochutenej kukuričnej krupici servírujte s čerstvým šalátom a vychutnávajte si skvelé občerstvenie, ktoré môžete podávať aj s grilovaným kúskom mäsa alebo ryby.

6
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kukuričnú krupicu zmiešame s vegetou, kari a čiernym mletým korením.
  2. Zemiaky, umyjeme, ošúpeme a nakrájame na štvrtiny. Polejeme olivovým olejom a každý kúsok obalíme v pripravenej kukuričnej zmesi.
  3. Pripravené zemiaky dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 200 °C, až kým nebudú mať peknú zlatú farbu.
  4. Podávanie: Podávame ihneď s mäsom, rybou alebo zeleným šalátom.
  5. Rada: Počas pečenia ich občas premiešajte.