Pečené zemiaky
Lahodné pečené zemiaky
Autor receptu: podravka
Pečené zemiaky predtým obalené v ochutenej kukuričnej krupici servírujte s čerstvým šalátom a vychutnávajte si skvelé občerstvenie, ktoré môžete podávať aj s grilovaným kúskom mäsa alebo ryby.
Postup
- Kukuričnú krupicu zmiešame s vegetou, kari a čiernym mletým korením.
- Zemiaky, umyjeme, ošúpeme a nakrájame na štvrtiny. Polejeme olivovým olejom a každý kúsok obalíme v pripravenej kukuričnej zmesi.
- Pripravené zemiaky dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 200 °C, až kým nebudú mať peknú zlatú farbu.
- Podávanie: Podávame ihneď s mäsom, rybou alebo zeleným šalátom.
- Rada: Počas pečenia ich občas premiešajte.