Ľahký zeleninový koláč
Autor receptu: antaia
Ako fotografka sa vyjadrujem radcej fotkami...nez popisovanim. Tento recept je vhodny
pre tych, co radi spacuvaju zbytky a skusaju piect aj bez smotany a vajicok.
4 porcie |
15 minút príprava |
30-40 minút na 180 °C |
Postup
- Na olivovom oleji opecieme slaninku (moze sa vynechat), cibulku, cesnek, cili, zazvor
- Pridame na male pasiky poskrajanu korenovu zeleninu, ktoru doma najdeme...
- Vsetko dobre osolime, okorenime, pridame koriander a zalejeme trochou vodou, alebo zeleninovym vyvarom. Kratko podusime.
- Pripravime si vhodnu formu na zapecenie, ktoru predom potrieme maslom. Vylejeme do nej kratko podusenu zeleninu.
- Prikryjeme ju predom roztopenym listkovym cestom.
- Pecieme v v peci pri 180C asi 30-40 min. do hneda…
- Servierujeme obratene na tanieri. Dobru chut!