Labužnícka paprika

Autor receptu: nitranka

S týmto receptom prišla domov teta a od kedy som prvý krát túto papriku urobila, odvtedy je to jedno z najoblúbenejších jedál môjho manžela. Videla som tu podobné receptíky, ale v takomto prevedení nie, nuž sa s vami podelím.

3
porcie
20 minút
príprava

Postup

  1. Papriku umyjeme, rozpolíme, vyberieme žilky a jadierka, zľahka osolíme,môžeme jemne okoreniť, do každej papriky dáme kúsok masla.
  2. Potom do každej papriky vložíme plátok šunky, 1/4 vareného vajca, 1/4 rajčiny a kúsok taveného syra. Ja delím 1 trojuholník na 2-3 papriky, podľa toho, koľko syru doma mám. Samozrejme čím viac, tým lepšie. Odporúčam taký syrček, o ktorom viete, že sa dobre rozteká.
  3. Na teflónovú panvicu si dáme rozpustiť maslo (ale dá sa to robiť aj na oleji, masti), pridáme kvapku oleja, a uložíme naplnené papriky na panvicu. Dusíme najlepšie na platni a prikryté, do zmäknutia. Paprika sa zospodu krásne pripečie a všetko si to pustí šťavu, ktorá fantasticky chutí. Túto delikatesu podávame s chlebíkom. Dobrú chuť!