Kyslá hubová polievka zo smrčkov (fotorecept)
Autor receptu: jeery
Kyslá polievka z prvých jarných húb je jednoduchá a veľmi chutná. Recept poznám od
našej starej babky a vždy sa jej potešíme.
12 porcií |
25 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny a ingrediencie.Huby nakrájame na kolieska.
- V hrnci osmažíme nakrájanú cibuľu na masle. Zemiaky uvaríme v šupke cc 25 min.
- Ako náhle je cibuľa osmahnutá do zlatova,pridáme pokrájané smrčky,soľ,poper a krátko podusíme.
- Dusené huby podlejeme vriacou vodou a pridáme bobkový list a nové korenie.Pripravíme si zápražku z hladkej múky.(pražená múka na sucho rozšlahaná v studenej vode) Polievku zahustíme a privedieme do varu.
- Kyslú smotanu rozmiešame v mlieku,pridáme do polievky a privedieme opäť do varu.Varíme z voľna.Zemiaky zlejeme, ošúpeme a porežeme na kúsky.
- Pridáme polievkovú lyžicu octu,hubové korenie,dochutíme a krátko povaríme na miernom ohni.
- Prajem dobrú chuť :-)