Kyslá hubová polievka zo smrčkov (fotorecept)

Autor receptu: jeery

Kyslá polievka z prvých jarných húb je jednoduchá a veľmi chutná. Recept poznám od našej starej babky a vždy sa jej potešíme.

12
porcií
25 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny a ingrediencie.Huby nakrájame na kolieska.
  2. V hrnci osmažíme nakrájanú cibuľu na masle. Zemiaky uvaríme v šupke cc 25 min.
  3. Ako náhle je cibuľa osmahnutá do zlatova,pridáme pokrájané smrčky,soľ,poper a krátko podusíme.
  4. Dusené huby podlejeme vriacou vodou a pridáme bobkový list a nové korenie.Pripravíme si zápražku z hladkej múky.(pražená múka na sucho rozšlahaná v studenej vode) Polievku zahustíme a privedieme do varu.
  5. Kyslú smotanu rozmiešame v mlieku,pridáme do polievky a privedieme opäť do varu.Varíme z voľna.Zemiaky zlejeme, ošúpeme a porežeme na kúsky.
  6. Pridáme polievkovú lyžicu octu,hubové korenie,dochutíme a krátko povaríme na miernom ohni.
  7. Prajem dobrú chuť :-)