Kurník (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Pri viacej mojich receptoch som spomínala,že využívam aj rcp.zo starých kuchárskych kníh,medzi ktoré patrí aj knižka,čo som zdedila po mojej babke.Z nej je aj tento recept.Recept je pôvodom Ruský.Chystala som sa naň už dlhšie,no stalo to za to,že som ho vyskúšala.Odporúčam do pozornosti.Je to veľmi dobré za tepla ,ale aj za studena.

1,20 minút
príprava
30-35 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Najsamprv si pripravím plnky:Klasickým spôsobom si pripravím palacinky.Minimum 6 ks.
  2. Prvá plnka:Ryžu si uvarím,ja ju varím v mikrovlnke v Tuperware hrnci,takže mám to za pár min.Ak nemáte ,tak klasicky.Vajcia si uvarím na tvrdo.
  3. Na druhú plnku potrebujem 1 väčšie prsia,cibuľu,naslo,alebo olej.
  4. Na tretiu ,potrebujem šampiony a cibuľu.
  5. Cibuľu pokrájam na drobno,orestujem a pridám prsia na drobnučko pokrájané.Osolím okorenim a pár minút podusím.Odstavím.
  6. Tak isto aj šampionky.
  7. Ryžu zmiešam s nadrobno pokrájanymi vajciami ochutím a zamiešam.
  8. Cesto si pripravím klasickým spôsobom ako na rezance tak,že si vyšľahám vajce so soľou,pridám teplú vodu a zašľahám.
  9. pridám múku,miešanú pol-na pol hladkú s polohrubou.
  10. Pridám olej,
  11. a zamiesím cesto.
  12. Cesto na jemne pomúčenej doske vypracujem na hladko.
  13. Cesto asi na desať minút zakryjem odpočinúť.
  14. Potom cesto rozvaľkám,
  15. čo na najväčší kruh,tak aby presahoval cez plech.
  16. Plech na pečenie potriem olejom
  17. a cesto rozložím na celý plech,aby presahoval plech.
  18. Teraz začnem s plnkami.Vo veľkosti palacinky dám vrstvu ryžovej plnky,
  19. na to palacinku a plnku s mäskom,
  20. zasa palacinku a hubovú plnku a opakujem ešte aspoň raz,kým sa plnka neminie.
  21. Potom cestom pekne obalímobsah
  22. vrch odrežem,aby bol otvor,,zo zbytkou cesta vykrojím ozdobky
  23. a celé ozdobím,hlavne okolo otvoru.Pri restovaní vznikne výpek a ten použijem ešte tak,že plovicu vlejem do otvoru pred pečením a druhú polovicu počas pečenia.
  24. Hotový kurním upečiem do zlatistá..
  25. nechám trocha prechladnuť,
  26. a môžme podavať,
  27. Dobrú chuť,je to pochúťka.