Hubová polievka
Kuriatková polievka
Autor receptu: redakcia
Košík plný kuriatok, to je poriadny lesný úlovok, z ktorého pripravíte aj túto vynikajúcu polievku.
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na masti dozlatista orestujeme najemno nakrájanú šalotku, pridáme na menšie kúsky nakrájané kuriatka a chvíľu spolu opekáme. Keď začnú huby púšťať vodu, kuriatka osolíme, pridáme mletú červenú papriku a mleté čierne korenie, chvíľu restujeme.
- Pridáme na kocky pokrájané zemiaky, bobkový list, nové korenie, podlejeme vývarom a zemiaky varíme domäkka.
- Potom pridáme smotanu na šľahanie, dochutíme cukrom, soľou a octom. Nakoniec pridáme lyžicu masla na zjemnenie chuti.