Hubová polievka

Kuriatková polievka

Autor receptu: redakcia

Košík plný kuriatok, to je poriadny lesný úlovok, z ktorého pripravíte aj túto vynikajúcu polievku.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na masti dozlatista orestujeme najemno nakrájanú šalotku, pridáme na menšie kúsky nakrájané kuriatka a chvíľu spolu opekáme. Keď začnú huby púšťať vodu, kuriatka osolíme, pridáme mletú červenú papriku a mleté čierne korenie, chvíľu restujeme.
  2. Pridáme na kocky pokrájané zemiaky, bobkový list, nové korenie, podlejeme vývarom a zemiaky varíme domäkka.
  3. Potom pridáme smotanu na šľahanie, dochutíme cukrom, soľou a octom. Nakoniec pridáme lyžicu masla na zjemnenie chuti.