Kuriatková polievka (fotorecept)
	        Autor receptu: kimlo
	         
	        
	        Začína hubárska sezóna a rastú kuriatka...ale môžete použiť aj iné jedlé huby. 
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	10 minút príprava  | 
				  	  
				  	60 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Cibuľu pokrájame nadrobno, mrkvu, petržlen a zemiak na kocky, huby ak sú veľké, na menšie kúsky. Na masle speníme cibuľu a pridáme mrkvu a petržlen a chvíľu restujeme. Potom pridáme huby a tiež orestujme. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením...
 - Zalejeme trochou vody alebo vývarom, pridáme nové korenie a na miernom plameni varíme asi 20 minút, potom pridáme nakrájané zemiaky a varíme ďalších 15 minút
 - Zápražku robievam podľa @mesiar50 , nasucho opražíme na panvici hladkú múku, pridáme olej, premiešame, ešte chvíľu opražíme, odstavíme, za stáleho miešania pridáme mletú papriku, a zalejeme studenou vodou. Rozmiešame a vlejeme do polievky...
 - Mal som rozrobené cesto na slivkové gule, reku spravím mrveničku, trocha som ho nastrúhal a vznikli mi takéto slížiky...
 - Nechal som ich chvíľu uschnúť, síce aj tak trocha lepili ale na chuti to neubralo...prihodil som ich pár do polievky, pridal majoránku a povaril...
 - Vznikla krásna hustá a voňavá polievka.