Kurča plnené žemľovou plnkou

Autor receptu: olinecka

Dnes som pripravila kurča podľa svojej mamy ,ktorá robila najlepšiu plnku v kurčati.Výhoda je ,že máme výbornu kuraciu polievku a k tomu aj pečene kurča.

30 minút
príprava
90 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Kurča umyjeme a očistime. Rožky alebo žemle pokrajáme na kocky, ktoré namočime v mlieku zľahka pridáme soľ, korenie, žltka, pokrájanu pečienku, olejom pokvapkáme celu masu. Z bielkov urobime tuhý sneh, ktorý vmiešame do plnky.
  2. Prípravené kurča naplníme kurča zvnútra aj pod kožu. Otvor zošijeme alebo poriadne spevnime špáradlami.Vložíme do hrnca s vodou a koreninovou zeleninou, povaríme asi 40 minút.
  3. Potom kurča vyberieme do zapekacej misy posypeme korením na kurča, podlejeme vývarom a dáme piecť do rúry na program gril,občas podlievame výpekom. Pečieme 90 minút na 190 stupňov do zlatista. Po upečeni podávame s ryžou, kompótom každý podľa seba. Medzitým stihneme vypiť kávu, zjesť výborný koláč a máme radosť !!!!!!!Dobrú chuť!!!!!!