Kurča na víne (fotorecept)

Autor receptu: elekra

V mrazničke som mala kurča, potrebujem ju uvolniť na vianočné zásoby a tak som "tvorila".

4-5
porcie
25 minút
príprava
90 minút
na 175 °C

Postup

  1. Očistené kuracie stehná rozdelíme na 2 časti (horné a dolné) a spolu s krídelkami zatiahneme na troške oleja. Ochutíme grilovacím korením.
  2. Zatiahnuté kúsky mäsa preložíme do zapekacej misky. Aj s výpekom.
  3. Pridáme očistenú zeleninu. Mrkvu a petržlen nakrájané na menšie kúsky a cibule nakrájané na štvrťky.
  4. Zeleninu osolíme a okoreníme. Všetko podlejeme bielym vínom a dáme prikryté piecť do rozohriatej rúry. Ja som dala na 175°C na na 1,5 hodiny.
  5. Počas pečenia občas skontrolujeme, či je všetko v poriadku.
  6. Na záver necháme asi 15 minút zapekať bez pokrievky.
  7. Podávala som s hranolkami pečenými v rúre na plechu a cviklovým šalátom. Dnes bol aj s chrenom! Manželova porcia
  8. a moja aj s kečupom. Manžel nemá kečup rád.