Kurča na víne (fotorecept)
Autor receptu: elekra
V mrazničke som mala kurča, potrebujem ju uvolniť na vianočné zásoby a tak som "tvorila".
4-5 porcie |
25 minút príprava |
90 minút na 175 °C |
Postup
- Očistené kuracie stehná rozdelíme na 2 časti (horné a dolné) a spolu s krídelkami zatiahneme na troške oleja. Ochutíme grilovacím korením.
- Zatiahnuté kúsky mäsa preložíme do zapekacej misky. Aj s výpekom.
- Pridáme očistenú zeleninu. Mrkvu a petržlen nakrájané na menšie kúsky a cibule nakrájané na štvrťky.
- Zeleninu osolíme a okoreníme. Všetko podlejeme bielym vínom a dáme prikryté piecť do rozohriatej rúry. Ja som dala na 175°C na na 1,5 hodiny.
- Počas pečenia občas skontrolujeme, či je všetko v poriadku.
- Na záver necháme asi 15 minút zapekať bez pokrievky.
- Podávala som s hranolkami pečenými v rúre na plechu a cviklovým šalátom. Dnes bol aj s chrenom! Manželova porcia
- a moja aj s kečupom. Manžel nemá kečup rád.