Kuracie závitky s brokolicovou plnkou (fotorecept)
Autor receptu: zuzka193
Nielen chutné, ale aj pekne farebné.
5 porcií |
60 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Umyté a osušené kuracie prsia jemne naklepeme, osolíme a okoreníme čiernym korením.
- Pripravíme si brokolicovú plnku: Brokolicu rozoberieme na ružičky a v osolenej vode uvaríme domäkka. Uvarenú brokolicu roztlačíme vidličkou a premiešame a postrúhanou Nivou a s vajíčkom.
- Plátky mäsa naplníme brokolicovou plnkou a zavrieme špáradlami. (Počet špáradiel je ľubovoľný, po upečení ich aj tak vytiahneme, dôležité je, aby plnka nevytiekla.)
- Kuracie závitky opečieme z oboch strán na horúcom oleji. Podlejeme horúcou vodou a pod pokrievkou udusíme domäkka.
- Šťavu podľa potreby zalejeme smotanou a krátko povaríme 2-3 minúty. Pokiaľ sa vám zvýšila ešte plnka, môžte ju tak isto pridať do omáčky. Podávame s opekanými, alebo varenými zemiakmi .