Kuracie stehno na ananáse (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Na dnešný obed ľahké kuracie jedlo, pripravené s chuťou ananásu..
3 porcie |
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie mäso som umyla, osušila..
- pripravila som si zmes na obalovanie...múku som zmiešala s mletým čiernymi korením..
- stehná som v zmesi obalila...na panvicu som dala roztopiť maslo spolu s olejom...kuracie mäso som na panvici orestovala do zlatista..
- do hlbšej panvice som dala výpek a trošku masla, opiekla som na tom pokrájanú cibuľku..
- na cibuľku som dala opečené mäso, osolila, pridala na špic noža červenú papriku a podliala som ho šťavou z ananásu...mäso som dusila do mäkka v malom množstve šťavy a nechala dobre prepiecť...
- keď bolo mäsko hotové, vybrala som ho zo šťavy...pridala som do nej kocky ananásu, nechala prejsť chvíľu varom a pridala som 1 lyžicu smotany...iba chvíľku som nechala povariť...a vrátila som mäso do šťavy....pokiaľ sa mäso dusilo, pripravila som si domáce hranolky a uvarila ryžu...
- hotové jedlo som uložila na taniere, ozdobila ...mäsko má jemnú chuť po ananáse...prajem dobrú chuť..