Kuracie stehno na ananáse (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na dnešný obed ľahké kuracie jedlo, pripravené s chuťou ananásu..

3
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie mäso som umyla, osušila..
  2. pripravila som si zmes na obalovanie...múku som zmiešala s mletým čiernymi korením..
  3. stehná som v zmesi obalila...na panvicu som dala roztopiť maslo spolu s olejom...kuracie mäso som na panvici orestovala do zlatista..
  4. do hlbšej panvice som dala výpek a trošku masla, opiekla som na tom pokrájanú cibuľku..
  5. na cibuľku som dala opečené mäso, osolila, pridala na špic noža červenú papriku a podliala som ho šťavou z ananásu...mäso som dusila do mäkka v malom množstve šťavy a nechala dobre prepiecť...
  6. keď bolo mäsko hotové, vybrala som ho zo šťavy...pridala som do nej kocky ananásu, nechala prejsť chvíľu varom a pridala som 1 lyžicu smotany...iba chvíľku som nechala povariť...a vrátila som mäso do šťavy....pokiaľ sa mäso dusilo, pripravila som si domáce hranolky a uvarila ryžu...
  7. hotové jedlo som uložila na taniere, ozdobila ...mäsko má jemnú chuť po ananáse...prajem dobrú chuť..