Pečené kuracie stehná
	        Kuracie stehná s rozmarínovými knedľami (fotorecept)
	        Autor receptu: tejaja
	         
	        
	        Všetko v jednom pekáči. A aj keď sa na prvý pohľad zdá, že toto jedlo je časovo náročné, nie je to úplne tak.* Keď rúra pečie, my máme voľno. A vieme čas využiť inak.
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	60 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Na oleji krátko opečieme stehná z oboch strán.
Vyberieme ich a do výpeku vložíme na kúsky nakrájanú cibuľu. Krátko orestujeme. Cibuľu aj s výpekom premiestnime do pekáča.
 - Na cibuľu uložíme stehná. Osolíme ich, okoreníme a na každé stehno dáme rozmarínové lístky.
Podlejeme vodou a zakryté dusíme v rúre na 180 °C 45 minút.
 - Medzitým pripravíme knedle. Do misky dáme múku s práškom do pečiva, masť, rozmarínové lístky a soľ. Pridáme trocha vody a vymiešame cesto. S vodou opatrne, pridáme jej menej, radšej potom trocha dolejeme, cesto musí byť  tuhšie, aby sa z neho dali vyformovať guľaté knedle. Z tohto množstva urobíme 8 guliek.
 - Po 45 minútach pečenia stehná vyberieme z rúry a vložíme k nim knedle. Nedávame ich blízko seba, knedle zväčšia svoj objem. 
 - Opäť zakryjeme a dáme na 10 minút do rúry. Potom odkryjeme a ešte 5 minút zapečieme, aby stehná chytili farbu.
 - Ihneď podávame.