Pečené kuracie stehná
Kuracie stehná s rozmarínovými knedľami (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Všetko v jednom pekáči. A aj keď sa na prvý pohľad zdá, že toto jedlo je časovo náročné, nie je to úplne tak.* Keď rúra pečie, my máme voľno. A vieme čas využiť inak.
4 porcie |
20 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Na oleji krátko opečieme stehná z oboch strán.
Vyberieme ich a do výpeku vložíme na kúsky nakrájanú cibuľu. Krátko orestujeme. Cibuľu aj s výpekom premiestnime do pekáča.
- Na cibuľu uložíme stehná. Osolíme ich, okoreníme a na každé stehno dáme rozmarínové lístky.
Podlejeme vodou a zakryté dusíme v rúre na 180 °C 45 minút.
- Medzitým pripravíme knedle. Do misky dáme múku s práškom do pečiva, masť, rozmarínové lístky a soľ. Pridáme trocha vody a vymiešame cesto. S vodou opatrne, pridáme jej menej, radšej potom trocha dolejeme, cesto musí byť tuhšie, aby sa z neho dali vyformovať guľaté knedle. Z tohto množstva urobíme 8 guliek.
- Po 45 minútach pečenia stehná vyberieme z rúry a vložíme k nim knedle. Nedávame ich blízko seba, knedle zväčšia svoj objem.
- Opäť zakryjeme a dáme na 10 minút do rúry. Potom odkryjeme a ešte 5 minút zapečieme, aby stehná chytili farbu.
- Ihneď podávame.