Kuracie stehienka pod jablkovo-syrovou perinkou

Autor receptu: izabella929

Jednoduché a veľmi chutné kuracie mäsko.

2
porcie
50 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie stehná som umyla, osušila a vykostila..pokrájala som mäsko na šikné malé kúsky...Jablká som ošúpala a postrúhala na strúhadle na syr...prerastenú údenú slaninku so m pokrájala na tenté pásy..syr som postrúhala..do malej zapekacej misy som uložila na dno pokrájanú domácu údenú slaninku...na slaninu som uložila na tenké pásy pokrájané kuracie stehno, ktoré som osolila, posypala čiernym mletým korením.
  2. Kuracie mäsko som po celej ploche na hrubo zasypala strúhanými jablčkami...strúhaný syr som zmiešala s troškou hladkej múky, aby sa pri pečení neroztiekol a posypala som ním jablká..
  3. Trúbu som rozohriala na 200st. a piekla som stehienka 40 min..Zemiaky som ošúpala, pokrájala na malé kocky, osolila...ked sa uvarili, zliala som z nich vodu , pridala som k nim telplé mlieko a vyšlahala na kašu..podávala som s uhorkou a paprikou...