Kuracie srdiečka plnené hráškom a pečené v morčacích prsiach (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na dnešný sviatočný deň, som pripravila pečené plnené morčacie prsia, ktoré som plnila plnenými kuracími srdiečkami do ktorých som vložila hrášok..

4
porcie
60 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravila som si najprv kuracie srdiečka...umyla som ich, osušila a urobila do každého otvor nožom..do otvoru som vkladala hrášok...do každého srdiečka sa zmestili 3 hrášky..
  2. morčacie prsia som umyla, osušila a urobila do nich otvor pre plnku..
  3. a pripravila som si plnku: starší rohlík som pokrájala na kolieska, pokvapkala mliekom, pridala som srdiečka, všetko som osolila, okorenila a zaliala vyšľahaným vajíčkom..naplnila som morčacie prsia..otvor som zatvorila špáratkami..
  4. na panvicu som dala troška masti a opiekla som prsia zo všetkých strán..preložila som prsia do zapekacej misy a dala piecť do trúby na 180st. asi 40.min.upečené prsia som podlievala vývarom..upečené som pokrájala ..
  5. pokiaľ sa prsia piekli, pripravila som si opekanú zeleninu na kurkume..na panvicu som dala veľmi malé množstvo oleja, pridala dom pokrájanú zeleninu a na veľmi slabom plameni opekala...neskôr som ju osolila, okorenila, pridala som strúhaný zázvor, kurkumu a podliala som ju vývarom..pred dokončením som pridala malú lyžičku masla..zeleninu som použila ako prílohu..
  6. hotové jedlo som uložila na tanier tak, že do stredu taniera som uložila zeleninu a na to som položila pokrájané pečené morčacie prsia...prajem vám dobrú chuť...