Kuracie srdiečka na smotane
Autor receptu: nikyniky
Vnútornosti buď milujete alebo z duše neznášate. :) ja patrím do
prvej skupiny, a tak milujem aj toto jedlo. Asi najviac zo všetkých
jedál z vnútorností. Pripravovala ho moja mamka, moja babka a jej
mamka tiež.
4 porcie |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistíme si kuracie srdiečka (poorezujeme), nakrájame si cibulu na menšie kúsky (s cibulou nešetrite, zahustí nám krásne omáčku a rozvarí sa, takže ju v jedle ani nenájdete). Do hrnca si dáme rozpustiť maslo, pridáme cibulu a po chvílke pridáme očistené a umyté kuracie srdiečka. Okoreníme čiernym korením a necháme srdiečka zatiahnúť (kým nezblednú).
- Keď sú srdiečka zatiahnuté podlejeme ich trochou vody, naozaj len, aby boli srdiečka ponorené. Necháme podusiť, kým srdiečka zmäknú a voda sa z väčšej časti odparí. (Cca 15 minút)
- Keď máme srdiečka mäkkučké, pridáme soľ, červenú mletú sladkú papriku a pomiešame. Keďže sme nedali veľa vody a cibula sa nám rozvarila, vznikla nám hustá kaša so srdiečkami. Prilejeme 250ml šľ. smotany a necháme prevrieť. Ak sa vám to zdá malo husté, môžete zvyšnú smotanu zmiešať s troškou hladkej múky a priliať, ale zvyčajne to nieje potrebné.
Necháme cca 10-15 minút odstať a podávame s knedlíkom.
Dobrú chuť!