Kuracie špízy

Kuracie špízy s basmati ryžou

Autor receptu: ryzasos

Hoci používanie špajdlí na varenie je takmer také staré ako ľudstvo samo, nôž a vidlička urobili značný pokrok a tak špajdle pri stole už len zriedka používame.* Dnes ich opäť prinášame v tomto jednoduchom a zdravom recepte, ktorý poteší dospelých aj deti.

3
porcie
20 (+ marinovanie) minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia očistite a nakrájajte na rovnako veľké kocky. Ideálne by mali byť kúsky veľkosti sústa.
  2. Ďalej si pripravte marinádu zmiešaním ananásovej šťavy, agávového sirupu, nastrúhaného cesnaku a horčice. Všetky tieto ingrediencie pridajte do nádoby s nakrájaným kuracím mäsom a dobre premiešajte.
  3. Keď mäso dobre obalíte, prikryte nádobu potravinovou fóliou a nechajte ho marinovať aspoň hodinu v chladničke . Takto mäso absorbuje všetky chute.
  4. Kým sa kuracie mäso marinuje, nakrájajte zeleninu a ananás na malé kocky, najlepšie rovnakej veľkosti ako kocky kuracieho mäsa.
  5. Keď je kuracie mäso marinované a zelenina s ananásom nakrájané, je čas zostaviť špízy podľa vlastnej chuti. Náš návrh: napichnite na špíz kúsok ananásu, kúsok zelenej papriky, kúsok červenej papriky, cibuľu a nakrájané kuracie mäso. Postup opakujte, kým nie je špíz plný. Teraz dochuťte soľou a korením.
  6. Špízy opečte na grilovacej doske alebo panvici s veľmi horúcim olejom. Keď zhnednú po stranách, budete ich musieť otáčať, aby sa rovnomerne upiekli. Môžete ich tiež pripraviť v rúre alebo na grile.
  7. Pripravte ryžu podľa návodu na obale a podávajte ako prílohu k špízom.