Kuracie špízy
Kuracie špízy s basmati ryžou
Autor receptu: ryzasos
Hoci používanie špajdlí na varenie je takmer také staré ako ľudstvo samo, nôž a vidlička urobili značný pokrok a tak špajdle pri stole
už len zriedka používame.* Dnes ich opäť prinášame v tomto jednoduchom a zdravom recepte, ktorý poteší dospelých aj deti.
3 porcie |
20 (+ marinovanie) minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia očistite a nakrájajte na rovnako veľké kocky. Ideálne by mali byť kúsky veľkosti sústa.
- Ďalej si pripravte marinádu zmiešaním ananásovej šťavy, agávového sirupu, nastrúhaného cesnaku a horčice. Všetky tieto ingrediencie pridajte do nádoby s nakrájaným kuracím mäsom a dobre premiešajte.
- Keď mäso dobre obalíte, prikryte nádobu potravinovou fóliou a nechajte ho marinovať aspoň hodinu v chladničke . Takto mäso absorbuje všetky chute.
- Kým sa kuracie mäso marinuje, nakrájajte zeleninu a ananás na malé kocky, najlepšie rovnakej veľkosti ako kocky kuracieho mäsa.
- Keď je kuracie mäso marinované a zelenina s ananásom nakrájané, je čas zostaviť špízy podľa vlastnej chuti. Náš návrh: napichnite na špíz kúsok ananásu, kúsok zelenej papriky, kúsok červenej papriky, cibuľu a nakrájané kuracie mäso. Postup opakujte, kým nie je špíz plný. Teraz dochuťte soľou a korením.
- Špízy opečte na grilovacej doske alebo panvici s veľmi horúcim olejom. Keď zhnednú po stranách, budete ich musieť otáčať, aby sa rovnomerne upiekli. Môžete ich tiež pripraviť v rúre alebo na grile.
- Pripravte ryžu podľa návodu na obale a podávajte ako prílohu k špízom.