Kuracie soté s indickou uhorkou (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Neviem, či sa tak volá táto gigantická zelenina, dostala som ju darom pod týmto názvom a hútala, čo s ňou. Chutí nejak medzi tekvicou, cuketou a uhorkou, ale je dosť húževnatá. Mali sme z nej šalát, keď sa nasolil a postál v kombinácii s červenou kapustou chutil skvele. No, ale to sa minula len chabá časť. Tak ma napadlo upraviť ju za tepla a vyšlo to celkom dobre.

Suroviny

Postup

  1. Takto vyzerá tá obluda už po dvojnásobnom použití, a ešte stále jej je skoro kilo. Neviem, čo s ňou ďalej, ak máte recepty, nápady, sem a nimi :)
  2. Na oleji a bravčovej masti som spenila cibuľu nakrájanú na plátky. Pridala som kuracie prsia nakrájané šikmo na rezance. Osolíme, okoreníme.
  3. Keď sa mäso popraží, pridáme asi také isté množstvo tej uhorky resp. cukety, tekvice, čo máte.
  4. Pre spestrenie farby a chuti aj niečo farebné.
  5. Trošku podlejeme vodou, prikryjeme a dusíme, stačí chvíľa, nech sa ten zázrak nerozvarí. Pridala som 2 bobkové listy a poprášila tymiánom, improvizácia :)
  6. Sledujte tú uhorko-cuketu a 5 minút pred záverom pridajte paradajky, tak 2-3, a trošku cukru, ak sú kyslé.
  7. Plus dva strúčky cesnaku posekané nadrobno.
  8. A niečo pikantné, dala som polovicu feferónky, preventívne.
  9. To už sú naozaj minútky, na záver zjemníme maslom.
  10. A posypeme petržlenovou vňaťou.
  11. Zároveň som robila hráškovú ryžu, do ktorej som na záver pridala sterilizované šampiňóny a petržlenovú vňať, nech je to pre mojich chlapcov výdatnejšie. Prílohu samozrejme môžete zvoliť podľa seba.
  12. Zvláštne je to uhorkové čudo. Ani uhorka, ani tekvica, niečo medzi. Ale nasala pekne ostatné chute a ostala al dente. Prvý môj experiment s ňou, ale vcelku môžem doporučiť. Nám chutilo, ak máte možnosť, vyskúšajte, prajem dobrú chuť :)