Kuracie slížiky s brokolicovou omáčkou a s ovsennou knedličkou (fotorecept)
	        Autor receptu: bibia1
	         
	        
	        Vhodné od II. fázy Dukanovej diéty :)
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	40 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Kuracie prsia umyjeme, nakrájame na tenké slížiky, ochutíme koreninami a dobre premiešame. Necháme chvíľu odstáť.
 - Zatiaľ si pripravíme cesto na knedľu. Do misky pridáme 2 žĺtky, 4 lyžice ovsenných otrúb, soľ, kypriaci prášok  a dobre premiešame. Vyšľaháme 2 bielky do tuhého snehu a zmiešame s hustou masou.
 - Misky na zapekanie si vystelieme potravinárskou fóliou a opatrne vlievame cesto.
 - Do parného hrnca dáme kuracie mäso, do druhej nádoby zeleninku, a navrh poukladáme mištičky. Dáme pariť na 40 min. Zeleninku po 10 min. vytiahneme.
 - Po zaznení gongu vývar prelejeme do hrnca spolu so zeleninkou. Zmixujeme ponorným mixérom, pridáme mlieko zmiešané s kukuričným škrobom, a dochutíme bobkovým listom, sladidlom a octom a omáčka je na svete.
 - Z mištičiek pomocou fólie vytiahneme knedlíčky, naservírujeme na tanier, pridáme mäsko a zalejeme omáčkou. Dobrú chuť.
Vhodné na bielkovinovo-zeleninové dni. Podľa počtu lyžíc ovsenných otrúb máme jedlo na 2 dni.