Kuracie ražniči
Kuracie ražniči v tempure s nákypom z batátov, zo syra a z kôpru
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
45 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup- Najprv pripravíme nákyp: Ošúpané
batáty nakrájame na rovnako hrubé
kolieska, ktoré dáme variť do slanej
vody, nevaríme úplne domäkka, iba
ich obvaríme (asi 10 minút). Potom
zemiaky scedíme a poukladáme rovnomerne
na naolejovaný plech. V miske zmiešame kozí syr s najemno nasekaným
kôprom a pridáme limetkovú šťavu.
- Zmes z kozieho syra rovnomerne
rozotrieme na predvarené
batáty a zakryjeme ďalšou vrstvou
zemiakov (môžeme zaliať smotanou
na šľahanie, aby boli zemiaky vláčnejšie). Zvrchu jemne osolíme a okoreníme
a dáme piecť do rúry vyhriatej
na 200 °C asi na 20 minút.
- Kuracie prsia umyjeme a osušíme, nakrájame na rovnako veľké
kocky. Nasolíme a nakoreníme. Napichujeme
na drevené alebo kovové
špajle striedavo kuracie mäso a paradajku.
Pripravíme cestíčko na obalenie
z múky a vody. Do tohto cesta pridáme
najemno nasekaný kôpor. Cestíčko
by malo byť hustejšej konzistencie,
nech nesteká zo špajle. Ražeň
obalíme v cestíčku a ponoríme do fritézy
alebo vypražíme na panvici. Podávame s upečeným batátovým nákypom.
|