Vyprážané kuracie prsia

Kuracie prsia v parmezánovom cestíčku so špagetami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava

Postup

  1. Kuracie prsia vyklepeme, osolíme a okoreníme. Z vyšľahaných vajec a hladkej múky za postupného riedenia mliekom urobíme cestíčko, osolíme a pridáme strúhaný parmezán. Rezne namočíme do cestíčka a v rozohriatom slnečnicovom oleji vypražíme z oboch strán dozlatista.
  2. Vo veľkom hrnci dáme variť vodu, osolíme a vo vriacej vode uvaríme špagety. Nakrájaný cesnak a cherry paradajky opražíme na olivovom oleji, pridáme lúpané paradajky, podľa chuti osolíme, okoreníme a pridáme čerstvú bazalku, prevaríme a pridáme scedené špagety a premiešame.
  3. Na tanier uložíme špagety, navrch vypražené kuracie mäso a posypeme strúhaným parmezánom.