Kuracie prsia s bryndzou

Kuracie prsia v bryndzovo-kôprovej perine s hráškovým pyré

Autor receptu: simonka21

30 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia rozrežeme na rezne, osolíme, okoreníme z obidvoch strán. Na panvicu dáme olej a z jednej aj druhej strany orestujeme kuracie prsia. Prsia rozložíme na pekáč.
  2. V miske rozmiešame bryndzu s nasekaným kôprom, zmes dáme na kuracie prsia v pekáči a dáme piecť.
  3. Hrášok dáme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a uvaríme. Uvarený hrášok scedíme, pridáme maslo, mlieko a rozmixujeme na husté pyré.
  4. Z nastrúhaného syra môžeme na ozdobu urobiť syrové chipsy. Strúhany syr dáme na pekáč do tvaru kruhov a upečieme na chipsy.