Kuracie prsia
Kuracie prsia so zemiakovým gratinom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
60, 12-15 minút na 150, 180 °C |
Postup- Zemiaky nakrájané na plátky prehrejeme v smotane (necháme
asi 50 ml na kel), pridáme nasekaný tymian, soľ a korenie
a vrstvíme v pekáči. Zapekáme v rúre pri 150 °C asi hodinu.
- Z listov kelu vyrežeme pevné stredy, listy blanšírujeme niekoľko
sekúnd vo vriacej slanej vode, rýchlo schladíme a nakrájame na
pásiky široké 2 – 3 cm. Na panvici opražíme cesnak, pridáme kel,
podlejeme troškou vývaru, aby sa prehriali, pridáme štipku smotany
a dokončíme pridaním plátka studeného masla za stáleho
miešania.
- Kuracie prsia opečieme z každej strany, pridáme soľ a čierne
korenie, na pekáč k nim pridáme na plátky nakrájané gaštany, ktoré
posolíme a dopekáme v rúre zohriatej na 180 °C 12 – 15 minút.
|