Kuracie mäso

Kuracie prsia so syrovou omáčkou

Autor receptu: nalie

3-4
porcie
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso pokrájame na kocky a opražíme ho na oleji. Odporúčam variť v hrnci. Keď je mäso zatiahnuté, pridáme k nemu na drobno nasekaný pór a cesnak a prilejeme 200 ml vývaru. Keď mäso s vývarom zovrie, pridáme po jednej čajovej lyžičke korenia, med a nadrobno nasekané čili.
  2. Uvaríme cestoviny. Cestoviny môžu byť hocijaké ja používam dvojfarebné pre pestrosť ale kľudne môžeme použiť aj špagety alebo si pripraviť domáce halušky.
  3. Keď mäso zmäkne, pridáme smotanu na varenie, kyslú smotanu, tavený syr a postrúhaný eidam. Počkáme kým sa syr roztopí a pridáme kukuricu. Necháme prejsť varom.
  4. Na panvičke do chrumkava opražíme nakrájanú slaninu a pridáme ju do uvareného mäsa.
  5. Môžeme servírovať.