Plnené kuracie prsia
Kuracie prsia so špenátovou plnkou a s mrkvovým pyré
Autor receptu: redakcia
Postup- Kuracie prsia očistíme a nakrájame na 150–
gramové porcie. Takto pripravené prsia z jednej
strany prepichneme nožom, aby sme urobili
dierku. Odrezky, ktoré zostali, dáme do mixéra,
pridáme špenát, soľ a smotanu (pridávame po troške, aby plnka nebola veľmi tekutá). Rozmixujeme
dohladka a zmes dáme do cukrárskeho vrecka.
Nastriekame dierkou do mäsa.
- Naplnené kuracie prsia osolíme, uložíme
v ohňovzdornej misy s maslom a tymianom, prikryjeme a dáme do
rúry, dusíme domäkka. Ak máme
doma prístroj na pomalé varenie (sous–vide),
pripravené prsia vložíme do vrecka s maslom
a tymianom, zatavíme. Pripravujeme 60 minút
pri 60 stupňoch. Potom schladíme v ľade.
- Mrkvové pyré: Mrkvu očistíme a nakrájame na malé kúsky.
Do hrnca dáme maslo, nakrájanú šalotku a restujeme ju dozlata.
Pridáme mrkvu, zalejeme vodou a necháme
variť domäkka. Mäkkú mrkvu rozmixujeme, pridáme maslo, smotanu (pridávame po troške, aby pyré nebolo veľmi tekuté) a dochutíme. Všetko
spolu rozmixujeme, aby sme získali hladké pyré.
- Koriandrový olej: Koriander aj
so stopkami dáme do mixéra, pridáme oleje, soľ
a rozmixujeme dohladka. Prelejeme do
inej nádoby, zahrejeme na 50 stupňov
a môžeme pritom ešte mixovať tyčovým
mixérom. Hotovú zmes precedíme
a schladíme, nech má peknú farbu.
- Udusené mäso prudko opečieme na panvici a šikmým rezom rozrežeme na polovice. Servírujeme s mrkvovým pyré a koriandrovým olejom.
|