Plnené kuracie prsia

Kuracie prsia so špenátovou plnkou a s mrkvovým pyré

Autor receptu: redakcia

5
porcií

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia očistíme a nakrájame na 150– gramové porcie. Takto pripravené prsia z jednej strany prepichneme nožom, aby sme urobili dierku. Odrezky, ktoré zostali, dáme do mixéra, pridáme špenát, soľ a smotanu (pridávame po troške, aby plnka nebola veľmi tekutá). Rozmixujeme dohladka a zmes dáme do cukrárskeho vrecka. Nastriekame dierkou do mäsa.
  2. Naplnené kuracie prsia osolíme, uložíme v ohňovzdornej misy s maslom a tymianom, prikryjeme a dáme do rúry, dusíme domäkka. Ak máme doma prístroj na pomalé varenie (sous–vide), pripravené prsia vložíme do vrecka s maslom a tymianom, zatavíme. Pripravujeme 60 minút pri 60 stupňoch. Potom schladíme v ľade.
  3. Mrkvové pyré: Mrkvu očistíme a nakrájame na malé kúsky. Do hrnca dáme maslo, nakrájanú šalotku a restujeme ju dozlata. Pridáme mrkvu, zalejeme vodou a necháme variť domäkka. Mäkkú mrkvu rozmixujeme, pridáme maslo, smotanu (pridávame po troške, aby pyré nebolo veľmi tekuté) a dochutíme. Všetko spolu rozmixujeme, aby sme získali hladké pyré.
  4. Koriandrový olej: Koriander aj so stopkami dáme do mixéra, pridáme oleje, soľ a rozmixujeme dohladka. Prelejeme do inej nádoby, zahrejeme na 50 stupňov a môžeme pritom ešte mixovať tyčovým mixérom. Hotovú zmes precedíme a schladíme, nech má peknú farbu.
  5. Udusené mäso prudko opečieme na panvici a šikmým rezom rozrežeme na polovice. Servírujeme s mrkvovým pyré a koriandrovým olejom.