Kuracie prsia s broskyňou a syrovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: bogar
chutná večera alebo obed, tento som konkrétne pripravovala na žiadosť mojej priateľke
keď sme si dali dámsky deň....
13 porcií |
30 minút príprava |
15+15 minút na 220 °C |
Postup
- kuracie prsia som umyla osušila a kamarátka ich očistila a nakrájala....
- posolila som ich okorenila a posypala červenou paprikou....
- na grilovaciu panvicu som dala kvapku oleja a poukladala som na ňu mäsko aby "obelelo"...
- poriadne z každej strany....
- hotové prsia som preložila do zapekacej misky tzv. jánske sklo, pekne vedľa seba....
- na každý plát som uložila plát šunky camembert a broskyňu....
- zaliala som to pripravenou "omáčkou" v mlieku som rozhabarkovala soľ a trošku múky....
- pred dopečením som dala dole vrch skla a poukladala som na každú broskyňu plátok syra nech sa voľne rozpustí....medzi tým som dorobila omáčku (zliala som ju od mäsa a priviedla do varu, rozpustila som v nej karičku a ochutila som ju...mne trebalo tak som ju zahustila ale to záleží aj aký syr dávate a koľko.... nechala som ju prevrieť a odstavila som ju ... na každé mäsko si potom každý dá ľubovoľné množstvo omáčky a poviem vám že kamoška prv nechcela omáčku ale potom to zhodnotila že sa tam vyslovené hodí... )
- rýchlo som si dokončila prílohu a prajem dobrú chuť .....