Kuracie prsia

Kuracie prsia s ananásom a pomarančovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava

Postup

  1. Na omáčku v miske zmiešame kukuričný škrob s vodou, primiešame sójovú omáčku, med, nastrúhanú kôru aj šťavu z pomaranča.
  2. Ryžu uvaríme podľa návodu na obale.
  3. Vo väčšej panvici alebo vo woku rozohrejeme olej a opražíme na ňom dozlatista na kocky nakrájané kuracie prsia. Trvá to asi 5 minút.
  4. Znížime teplotu a mäso podlejeme pomarančovou omáčkou, miešame 3 minúty. Pridáme očistený a na kocky nakrájaný ananás a papriku. Osolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Chvíľu povaríme.
  5. Kuracie prsia posypeme nakrájanou zelenou časťou jarnej cibuľky. Podávame s uvarenou jazmínovou ryžou.