Kuracie prsia
Kuracie prsia s ananásom a pomarančovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
Postup- Na omáčku v miske zmiešame kukuričný škrob s vodou, primiešame sójovú omáčku, med, nastrúhanú kôru aj šťavu z pomaranča.
- Ryžu uvaríme podľa návodu na obale.
- Vo väčšej panvici alebo vo woku rozohrejeme olej a opražíme na ňom dozlatista na kocky nakrájané kuracie prsia. Trvá to asi 5 minút.
- Znížime teplotu a mäso podlejeme pomarančovou omáčkou, miešame 3 minúty. Pridáme očistený a na kocky nakrájaný ananás a papriku. Osolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením. Chvíľu povaríme.
- Kuracie prsia posypeme nakrájanou zelenou časťou jarnej cibuľky. Podávame s uvarenou jazmínovou ryžou.
|