Plnené kuracie prsia

Kuracie prsia plnené plnenou kapiou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnes som vyskúšala niečo, nad čím som dávno uvažovala či sa to podarí. Skvele sa všetko vydarilo a je to vynikajúci obed.* Kapiu som naplnila syrom, vložila do kuracích pŕs a opiekla spolu so šampiňónmi.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia som umyla, osušila. Z kapie som odstránila jadrovník. Do pŕs som vytvorila nožom otvor a vyskúšala som, či sa do otvoru zmestí paprika. Už som ju nechcela vybrať, obávala som sa, že sa mi kuracie prsia rozídu.
  2. Tak som nakrájala syr na kocky a tie malé kocôčky som vložila do papriky, išlo to celkom ľahko.
  3. Samozrejme, je potrebné naplnené kuracie prsia poistiť kuchynským špagátom.
  4. Napokon som uzatvorila aj otvor špáradlami, aby plnka počas pečenia nevytiekla.
  5. Šampiňóny som utrela kuchynským papierom.
  6. Masť som nechala rozohriať a kuracie prsia som opiekla zo všetkých strán, tým sa pekne mäso zatiahlo. Pridala som nakrájanú cibuľu, opiekla. Mäso som osolila, okorenila, poprášila červenou mletou paprikou a podliala mäsovým vývarom. Varila sa mi na sporáku hovädzia polievka. Mäso som dusila 20 minút a napokon som pridala šampiňóny a všetko spolu ešte krátko opiekla.
  7. Hotové plnené kuracie prsia som vybrala a nechala postáť 15 minút.
  8. Potom som odstránila kuchynský špagát a špáradlá.
  9. Nakrájala na plátky.
  10. Hotový obed som podávala s varenými zemiakmi, šampiňónmi a posypala som strúhaným syrom a nasekanou petržlenovou vňaťkou. Prajem vám dobrú chuť.