Plnené kuracie prsia
Kuracie prsia plnené plnenou kapiou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnes som vyskúšala niečo, nad čím som dávno uvažovala či sa to podarí. Skvele sa všetko vydarilo a je to vynikajúci obed.* Kapiu som naplnila syrom, vložila do kuracích pŕs a opiekla spolu so šampiňónmi.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia som umyla, osušila. Z kapie som odstránila jadrovník. Do pŕs som vytvorila nožom otvor a vyskúšala som, či sa do otvoru zmestí paprika. Už som ju nechcela vybrať, obávala som sa, že sa mi kuracie prsia rozídu.
- Tak som nakrájala syr na kocky a tie malé kocôčky som vložila do papriky, išlo to celkom ľahko.
- Samozrejme, je potrebné naplnené kuracie prsia poistiť kuchynským špagátom.
- Napokon som uzatvorila aj otvor špáradlami, aby plnka počas pečenia nevytiekla.
- Šampiňóny som utrela kuchynským papierom.
- Masť som nechala rozohriať a kuracie prsia som opiekla zo všetkých strán, tým sa pekne mäso zatiahlo. Pridala som nakrájanú cibuľu, opiekla. Mäso som osolila, okorenila, poprášila červenou mletou paprikou a podliala mäsovým vývarom. Varila sa mi na sporáku hovädzia polievka. Mäso som dusila 20 minút a napokon som pridala šampiňóny a všetko spolu ešte krátko opiekla.
- Hotové plnené kuracie prsia som vybrala a nechala postáť 15 minút.
- Potom som odstránila kuchynský špagát a špáradlá.
- Nakrájala na plátky.
- Hotový obed som podávala s varenými zemiakmi, šampiňónmi a posypala som strúhaným syrom a nasekanou petržlenovou vňaťkou.
Prajem vám dobrú chuť.