Kuracie prsia

Kuracie plátky pečené v rúre (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Priateľka chová brojlerové kurence a dala mi mrazené prsia. Teda, myslela som, že sú z morky, lebo také veľké nepoznám. Musela som rozdeliť na 3 obedy a tak som lovila v pamäti recept z YT, celkom chutný, tak pridávam :-).

3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie plátky som trocha naklepala opakom noža, osolila,pridala mleté čierne morenie, trocha červenej papriky a mám rada provensalské korenie, tak trocha ním ochutila a votrela do mäsa.
  2. Pripravila som zmes, ktorou potriem plátky. Vajcia uvarené na tvrdo som postrúhala a podobne aj syr.
  3. Cibuľu a paradajku som nakrájala, pridala k syru a vajíčku, ochutila, pridala jogurt, bylinky podľa chuti, soľ. Syr som nepoužila celý, nechala som aj na posypanie filiet pred pečením.
  4. Do zapekacej misy som dala trocha prepusteného masla, pridala ochutené plátky mäsa, natrela zmesou a posypala syrom.
  5. Piekla som na 200 °C asi 20 minút. A hotovo. Prsia sú šťavnaté, ale pre mňa veľmi sýte. Ak vyskúšate, tak dobrú chuť!
  6. A opatrujte sa, obchádzajte Covid. Ja som si zvolila dobrovoľnú čiastočnú karanténu, tak z nudy som pridala recept. A už sa chystám na jablčník, hoci zriedka pečiem, a pridám aj ten. Ale ranné jesenné prechádzky sú príjemné, pridávam pozdrav.
  7. A ešte jeden, ako mi promenáda kačíc prekazila úmysel pokračovať v chôdzi. Tak som počkala a stihla urobiť ten záber tesne pred tým, ako s veľkým gagotom vyleteli a kŕdeľ pristál na rieke vedľa. Pekný deň všetkým :-).