Kuracie prsia
Kuracie plátky pečené v rúre (fotorecept)
Autor receptu: frezia68
Priateľka chová brojlerové kurence a dala mi mrazené prsia. Teda, myslela som, že sú z morky, lebo také veľké nepoznám. Musela
som rozdeliť na 3 obedy a tak som lovila v pamäti recept z YT, celkom chutný, tak pridávam :-).
3 porcie |
10 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Kuracie plátky som trocha naklepala opakom noža, osolila,pridala mleté čierne morenie, trocha červenej papriky a mám rada provensalské korenie, tak trocha ním ochutila a votrela do mäsa.
- Pripravila som zmes, ktorou potriem plátky. Vajcia uvarené na tvrdo som postrúhala a podobne aj syr.
- Cibuľu a paradajku som nakrájala, pridala k syru a vajíčku, ochutila, pridala jogurt, bylinky podľa chuti, soľ. Syr som nepoužila celý, nechala som aj na posypanie filiet pred pečením.
- Do zapekacej misy som dala trocha prepusteného masla, pridala ochutené plátky mäsa, natrela zmesou a posypala syrom.
- Piekla som na 200 °C asi 20 minút. A hotovo. Prsia sú šťavnaté, ale pre mňa veľmi sýte. Ak vyskúšate, tak dobrú chuť!
- A opatrujte sa, obchádzajte Covid. Ja som si zvolila dobrovoľnú čiastočnú karanténu, tak z nudy som pridala recept. A už sa chystám na jablčník, hoci zriedka pečiem, a pridám aj ten. Ale ranné jesenné prechádzky sú príjemné, pridávam pozdrav.
- A ešte jeden, ako mi promenáda kačíc prekazila úmysel pokračovať v chôdzi. Tak som počkala a stihla urobiť ten záber tesne pred tým, ako s veľkým gagotom vyleteli a kŕdeľ pristál na rieke vedľa. Pekný deň všetkým :-).