Kuracie pečienky v šalviovom cestíčku a zemiakový šalát s jablkom a orechami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Pečienky sú u nás veľmi obľúbené v každej podobe...teraz som ich urobila v šalviovom cestíčku...zemiakový šalát, ktorý bol ako príloha,robievam s jablkom, lebo ho pekne odľahčí a pôsobí sviežo..okrem toho opražím oriešky a posypem vrch šalátu, ktorý mu dá zvláštnu, chrumkavú chuť...

120 minút
príprava
20+10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. pripravila som si všetky suroviny do šalátu a pokrájala..cibuľu som pokrájala na namočila v náleve od sterilizovaných uhoriek..
  2. zemiaky som osolila a poliala olejom a dobre premiešala...opatrne, aby sa nepolámali...pridala som pokrájané uhorky, mrkvu,cibuľu a 2 jablčka pokrájané...jablčka zvyknem ihneď pokvapkať citrónovou šťavou a spolu pridám do šalátu..
  3. pridala som tatarskú omáčku a malý pohárik jogurtu..pridala som štipku ciečneho korenia..
  4. hotový šalát som uložila do chladničky na 2 hodiny..
  5. Kým sa šalát chladil, pripravila som si pečienky..umyla som ich, očistila, odblanila a blanšírovala vo vriacej vode s pridaním pár kvapiek citrónu..
  6. z mlieka,vajca,hladkej múky, stipky soli a na drobno pokrájanej šalvie som vyšľahala cestíčko..
  7. V horúcej masti vyprážala...
  8. na tanier som uložila zemiakový šalát, pridala som vyprážané pečienky, ozdobila kvietkami z mrkvy, vareným vajíčkom a šalviou..ozdobila citrónom..vrch šalátu som posypala opraženými orieškami... dobrú chuť..