Kuracie nugetky s omáčkou

Autor receptu: sisok

Na vareche už je zopár receptov na kuracie nugetky, no dnes ich nebudeme vyprážať, ale piecť v rúre. Podávať budeme s vynikajúcou medovou omáčkou, ktorá sa hodí nielen ku nugetkám, ale aj ku zemiakom a šalátu.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame na väčšie kúsky. Do vhodnej misky vylejeme jogurt, osolíme, okoreníme a vložíme kuracie mäso. Necháme marinovať zopaŕ hodiniek. Ak nemáte dosť času, nechajte marinovať aspoň 1 a 1/2 hod.
  2. Kuracie kúsky jeden po druhom vyberieme z jogurtovej marinády, obalíme v múke, preložíme do rozšľahaného posoleného vajíčka a napokon do strúhanky, ktorú sme zmiešali s trochou sušeného tymiánu.
  3. Obalené nugetky vyložíme na papier na pečenie, pokvapkáme pár kvapkami rastlinného oleja a vložíme do rúry predhriatej na 180°C a pečieme 30minút. V polovici času otočime všetky nugetky.
  4. Omáčka Nič ľahšie, ale lepšie už nemôže byť. Syr zmiešame spolu s dijonskou horčicou a medom a necháme v chladničke až do momentu servírovania.
  5. My sme tieto nugetky podávali so šalátom a so zemiačikmi, ktoré boli podávané v menšej miske (očistené zemiaky, nakrájané na malé kocky s hranou asi 1cm a opečené na panvici). Omáčka sa hodí nielen ku nugetkám, ale aj ku zemiakom a šalátu. Dobrú chuť!