Kuracie na smotane z parného hrnca (fotorecept)

Autor receptu: bibia1

... že keď chcete trošku zhrešiť aj s parákom :)

4-6
porcie
5 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na slížiky, dochutíme koreninami - ja som to robila tak, že som ich mala v miske, pridala koreniny a premiešala
  2. Mäsko vložíme do paráka a dáme pariť na 30 min. Keď sa prsia zatiahli, tak som parák otvorila a premiešala som ich, aby sa od seba oddelili.
  3. Cestovinu uvaríme tradičným spôsobom, alebo ju tiež môžeme vložiť do parného hrnca do nádoby na to určenej, zaliať vodou, osoliť, pridať pár kvapiek oleja. Po zaznení gongu preložíme mäso do zvlášť hrnca, šťavu zlejeme do iného hrnca a dáme na sporák zovrieť. Pridáme šampiňóny,
  4. smotanu zmiešanú s múkou na zahustenie,
  5. prevaríme a vylejeme do hrnca s mäsom. Premiešame a podávame so scedenými cestovinami.
  6. Dobrú chuť.