Kuracie medailónky v slaninovom kabátiku s omáčkou z gorgonzoly (fotorecept)
Autor receptu: eviana
...jednoduché, rýchle a chutné jedlo :)
3-4 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- ...pripravíme si základné suroviny
- ...prsia umyjeme, osušíme, nakrájame na približne rovnaké kúsky - obdĺžniky cca 3x4 cm, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením
- ...každý kúsok obvinieme plátkom slaniny
- ...a tu sú už všetky zabambúlené kúsky
- ...plátok masla (cca 1 cm z veľkého masla) dáme rozpustiť na panvicu, do rozpáleného masla dáme smažiť obalené medailóniky
- ...po cca 3 minútach otočíme na druhú stranu, aj z druhej strany smažíme tiež cca 3 minúty a vyberieme z panvice
- ...prebytočný výpek zlejeme, do panvice (neumývame, necháme voňavú po výpeku) nalejeme smotanu na varenie a necháme prevrieť
- ...do vriacej smotany vsypeme nastrúhanú, resp. pomrvenú gorgonzolu
- ...miešame, kým sa syr nerozpustí (masa nebude úplne hladká, pretože gorgonzola je hrudkovitý syr - ale v tomto prípade to nie je podstatné mať hladkú omáčku).
Ak chceme omáčky viac, môžeme nadstaviť múkou a mliekom - v šálke si vymiešame v 1 dl mlieka 1 PL polohrubej múky a vlejeme za stáleho miešania do zmesi syra a mlieka, necháme prevrieť a na záver ešte zjemníme smotanou na varenie.
Je to výborné s chrumkavými opekanými zemiakmi. Dobrú chuť!