Kuracie medailónky v slaninovom kabátiku s omáčkou z gorgonzoly (fotorecept)

Autor receptu: eviana

...jednoduché, rýchle a chutné jedlo :)

3-4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. ...pripravíme si základné suroviny
  2. ...prsia umyjeme, osušíme, nakrájame na približne rovnaké kúsky - obdĺžniky cca 3x4 cm, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením
  3. ...každý kúsok obvinieme plátkom slaniny
  4. ...a tu sú už všetky zabambúlené kúsky
  5. ...plátok masla (cca 1 cm z veľkého masla) dáme rozpustiť na panvicu, do rozpáleného masla dáme smažiť obalené medailóniky
  6. ...po cca 3 minútach otočíme na druhú stranu, aj z druhej strany smažíme tiež cca 3 minúty a vyberieme z panvice
  7. ...prebytočný výpek zlejeme, do panvice (neumývame, necháme voňavú po výpeku) nalejeme smotanu na varenie a necháme prevrieť
  8. ...do vriacej smotany vsypeme nastrúhanú, resp. pomrvenú gorgonzolu
  9. ...miešame, kým sa syr nerozpustí (masa nebude úplne hladká, pretože gorgonzola je hrudkovitý syr - ale v tomto prípade to nie je podstatné mať hladkú omáčku). Ak chceme omáčky viac, môžeme nadstaviť múkou a mliekom - v šálke si vymiešame v 1 dl mlieka 1 PL polohrubej múky a vlejeme za stáleho miešania do zmesi syra a mlieka, necháme prevrieť a na záver ešte zjemníme smotanou na varenie. Je to výborné s chrumkavými opekanými zemiakmi. Dobrú chuť!