Kuracie mäso na paprike a cesnakové halušky

Autor receptu: stefanm

Pri tejto práci som dokázal spojiť dva národy.Je to vlastne MAĎARSKÝ paprikáš a SLOVENSKÉ halušky na jednom tanieri.

5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na kocky pokrájané mäso opečieme na oleji , ...
  2. ... pridáme nakrájanú cibuľu, papriku , soľ , korenie , červenú mletú papriku , podlejeme vývarom a prikryté dusíme do mäkka .
  3. Z vajec , múky , vody a soli pripravíme redšie cesto , pridáme roztlačený cesnak , bylinky a ...
  4. ... do vriacej vody zavaríme halušky .
  5. Krátko povaríme , scedíme a podávame .
  6. Ja som podával s feferónkou a ...
  7. ... nakrájanou cibuľou a doprial som si pohár domáceho ríbezľového vína.