Kuracie kúsky so zeleninou v jemnej zeleninovo-smotanovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: eviana

Ľahké, rýchle, jednoduché a chutné jedlo...

6
porcií
10 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. ...pripravíme si suroviny
  2. ...cibuľu nakrájame na drobno a podusíme ju do sklovita na masle
  3. ...kým sa cibuľa dusí nakrájame si na kocky kuracie prsia aj zeleninu
  4. ...do sklovitej cibuľky pridáme kocky kuracích pŕs a sprudka opražíme, aby sa mäso zatiahlo, ale pritom zostalo šťavnaté
  5. ...pridáme polovicu mrazeného hrášku a spolu asi 5 minút podusíme. Potom aj mäso aj hrášok vyberieme z hrnca, mimo sporák.
  6. ...do výpeku vysypeme kocky zeleniny, pridáme zvyšok hrášku
  7. ...pridáme brokolicu (rozdelenú na menšie kúsky)
  8. ...pridáme dva bobkové listy, 5-6 guľôčok nového korenia, zalejeme vodou a necháme variť kým zelenina zmäkne.
  9. ...keď je zelenina uvarená do mierne chrumkava, tak si z nej trošku odoberieme - priznáme ju neskôr v omáčke
  10. ...vyberieme bobkové listy a guľôčky korenia, pridáme 1 PL obyčajnej horčice (kto chce pikantnejšie, pokojne môže pridať dijonskú horčicu) a rozmixujeme všetko do hladka ponorným mixérom
  11. ...necháme prevrieť, do omáčky vrátime mäso, necháme spolu cca 2 minúty prevrieť
  12. ...na zjemnenie vlejeme smotanu na varenie, necháme prevrieť a odložíme z ohňa
  13. ...úplne na záver vsypeme časť zeleniny, ktorú sme si pred mixovaním odobrali ... a je to raz-dva hotové :)