Kuracia roláda so zeleninovou plnkou

Autor receptu: stacy77777

Tento recept je trocha mix,vybratý z viacerých receptov,kombinácia podľa vlastnej chuti.Nakoľko členovia rodiny boli spokojní,pridávam na Varechu.

8
porcií
60 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si pripravíme zeleninovú zmes. Na masle speníme cibuľu,pridáme šampióny aj s nálevom,troška podusíme. Mrkev,petržlen,kaleráb si nastrúhame na hrubšie pásiky,karfiol stačí naozaj malý, alebo len polovička, nakrájame na malé kúsočky a pridáme dusiť. Trocha podlejeme vodou a dusíme cca10 minút.
  2. Pridáme na rezančeky nakrájanú čínsku kapustu,nakrájanú šunku a rozmrvíme nivu.Dusíme ešte 10 minút,ak treba podlejeme ešte trochou vody. Keď máme zmes udusenú, odstavíme a necháme trocha vychladiť.
  3. Každý diel kuracích pŕs si porozkrajujeme tak,aby nám vznikol širší plát,naklepeme a jemne pokoreníme. Nesolíme-zeleninová plnka s Nivou je slaná. Na mäso si dáme najskôr strúhaný syr,potom plnku.
  4. Dáme znova troška syra a sušené slivky.
  5. Zvinieme do rolády a previažeme potravinárskou niťou. Dáme prudšie opiecť na troške oleja.
  6. Zeleninovú plnku,ktorá nám ostane dáme do misy z jenského skla,výpek zalejeme trochou vody a pridáme ku zelenine. Kuracie rolády uložíme na zeleninu,slabučko posolíme a posypeme vegetou. Prikryjeme a dáme dusiť cca na 50 minút.
  7. Podávame s ryžou,dusená zeleninka je vlastne aj namiesto oblohy. Prajem dobrú chuť!