Kuracia roláda (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Šedé bunky mozgové sa trápili a vymýšľali čo na nedeľný obed. A tu je výsledok.
6-8 porcií |
25 minút príprava |
60-70 minút na 200 °C |
Postup
- Kuracie prsia si nakrojíme
- vyklepeme
- poukladáme na alobal
- osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Navrch poukladáme plátky šunky a taveného syra.
- Z odrezkov a kúskov pomletých kuracích pŕs si urobíme plnku,
- ochutíme soľou, čiernym korením, vajíčkom a majoránkou
- a natrieme na pripravený plát kuracieho mäsa.
- Pomocou alobalu zabalíme roládu,
- dáme na pekáč, podlejeme vodou a pečieme pri 200 °C približne 1/2 hodinu. Potom znížime teplotu na 175 °C a pečieme ďalšiu 1/2 hodinu.
- Roládku som mala opačne otočenú, tak výsledný obrázok nie je najkrajší. Podávame s ryžou, zemiakovými kroketkami, hranolkami alebo len s varenými zemiakmi a zeleninovou oblohou.
- To bola manželova porcia a toto je moja: