Kuracia pečienka zapečená v strúhanke (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Takýto podobný recept som už dával z kuracích prs. Povedal som si prečo nie aj pečienka. Tato pečienka je tak jemná, že sa roztápa v ústach. Zo surovín som využil všetko neostalo nič naviac.

4 -5
porcie
30 minút minút
príprava
35 minút minút
na 200°C °C

Suroviny

Postup

  1. Večer som si kuraciu pečienku umyl a dal do misky posypal mletým čiernym korením trochu osolil premiešal a zalial mliekom zarovno pečienky. Takto pripravená pečienka je potom na druhy deň voňavá a jemná. Dal som to do chladničky.
  2. Čisté slnečnicové jadierka bez šupiek som dal do misky z alobalu, ktorú som si urobil. Potom som to dal do rúry pod vrch a zapol gril na 200°C na 10 minút. Aby prevoňali pozor nie zhorieť.
  3. Na druhy deň som si očistil a nakrájal zemiaky. Dal som si ich do hrnca zalial vodou osolil a dal bokom. Tie dám variť až keď sa pečienka bude zapekať. Pečienky vytiahol z mlieka a dal na sitko nech z nich mlieko stečie.
  4. Do hrnčeka som dal 100 g masla rozpustiť. 20 g som nechal na vymazanie plechu.
  5. Cesnak som očistil a pretlačil cez sitko na cesnak a pridal do horúceho masla aj trochou soli. Keď cesnak v masle začal voňať tak som odstavil hrnček zo sporáka nech nie je maslo moc horúce.
  6. Do misy som nasypal kukuričnú strúhanku mletú červenú papriku trochu soli a postrúhal tvrdý syr na jemno a dobre premiešal.
  7. Všetko som si to prisunul ku sebe a išiel som pečienky obaľovať. Hrnček z maslom mi nezachytilo no čo už je vedľa strúhanky.
  8. Pečienky som vyťahoval zo sitka dal do masla dobre ju v ňom namočil. Ak bude maslo rýchlo tuhnúť treba ho znovu zohriať. Musí byť tekuté.
  9. Z masla som dával pečienky hneď do strúhanky a dobre strúhanku na ňu prstami pritlačil. To aby pečienka mala dosť strúhanky.
  10. Z misky zo strúhankou som pečienku obalenú ukladal na plech. Plech som dobre potrel maslom.
  11. Pečienku pripravenú na plechu som ešte posypal slnečnicovými jadierkami. Prikryl alobalom a dal do horúcej rúry na 200°C na 20 minút na sucho. Čas treba prispôsobiť typu rúry.
  12. Počas pečenia pečienky som dal variť pripravené zemiaky. A išiel som pripraviť zeleninovú prílohu všetku zeleninu som postrúhal pridal cukor soľ a ocot dobre premiešal a odstavil bokom. ešte kúsok uhorky pokrájal na hranolky pre ozdobu taniera.
  13. Pečienku v rúre som po 20 minútach vytiahol odokryl a podlial teplou vodou asi 1,5 dcl. Znovu prikryl a dal ešte na 15 minút do rúry piecť. Počas tochto pečenia som uvarené zemiaky zlial z vody. Maslo ktoré mi ostalo z pečienky som znovu zohrial pridal zvyšné slnečnicové jadierka a zvyšok strúhanky. Smažil to asi 5 minút a vylial na horúce zemiaky aj s mliekom. Dobre to rozmiešal na kašu. Pečienka sa dopiekla vytiahol som ju z rúry dal dole alobal a až sa tak na mňa usmievala. No pozrite?
  14. Tak čo ostáva, len servírovať a pustiť sa do nej. Dobrú chuť Vám želám.